Verwarming
waar let je op?
Verwarming voor je huis. Welke systemen zijn er voor verwarming? Kies je voor verwarming met een open en gesloten cv-ketel?. Weet waar je op moet letten bij verwarming.
CV-ketel
Informatie:
Cv-ketel HOME
Alles over cv-ketels
Cv-ketel Koopwijzer
Nieuwe cv-ketel
Cv-ketel vervangen
Cv-ketel kiezen
Cv-installatie
Verwarming
Kosten:
Cv-ketel kopen
Cv-ketel huren
Cv-ketel leasen
Cv-ketel huren of kopen
Kosten cv-ketel
Cv-ketel offertes
Soorten:
HR-ketel
Combiketel
Verwarmingsketel
Cv-verwarming
Merken cv-ketel
Beste/ test:
Cv-ketel test
Cv-ketels vergelijken
Offertes:
Vraag offertes aan
Verwarmingsketel TIP
Ga je een verwarmingsketel aanschaffen? Vraag dan altijd meerdere offertes aan. Zo kun je goed de adviezen, de service en de prijzen vergelijken.
Bij hoe-koop-ik.nl krijg je GRATIS de checklist: hoe vergelijk je verwarmingsketel offertes?
Verwarmingsketel Top 5
1. Combiketel
2. HR-ketel
3. Ketel kopen, huren of leasen
5. Ketels vergelijkenMeer over cv-ketel
Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws
Verwarming
Verwarming van je huis is de grootste kostenpost op je energierekening. Daar is veel geld te besparen. Verwarm je huis daarom slimmer. Hoe doe je dat? En hoe kies je de manier van verwarmen die het best bij jou past.
Slimme verwarming
Als je het huis slim verwarmt gebruik je minder gas. Dat heeft veel voordelen. Je energierekening gaat fors omlaag en het is goed voor het milieu. Slim verwarmen is vooral bewust verwarmen. Stel jezelf de volgende 5 vragen:
Vraag 1: Wat wil je verwarmen?
Veel energie gaat verloren door verwarming van ruimtes waar niemand is. Vaak zijn dit ongebruikte slaapkamers of opslagruimtes. Je kunt ze op een lage temperatuur verwarmen om ze zo vorstvrij te houden. Steeds meer mensen verwarmen hun slaapkamer niet. Hoofdreden is dat ze beter slapen als het koel is in de slaapkamer. Daarnaast bespaar je fors op je gasrekening.
Vraag 2: Hoe warm wil je het hebben?
De één heeft het eerder koud dan de ander. En het is een groot verschil of je stilzit of beweegt. Toch zijn er richtlijnen over temperatuur in bepaalde ruimtes.
Ruimte | Temperatuur (graden Celsius) |
Woonkamer | 22 |
Slaapkamer | 18 |
Studeerkamer | 22 |
Badkamer | 24 |
Berging | 18 |
Alles weten over de cv-thermostaat
Vraag 3: Wanneer wil je verwarmen?
Ben je overdag niet thuis? Zet dan de verwarming lager. Met een moderne thermostaat kun je dat eenvoudig instellen. De verwarming schakelt automatisch uit als je weggaat. En als je thuiskomt is je huis al op de juiste temperatuur. Hetzelfde geldt voor de nacht. Dan kan de thermostaat terug naar 16 graden. Zo voorkom je dat de verwarming onnodig aanslaat. De nieuwste thermostaten zijn zelfs op afstand te bedienen. Zo zet je met je smartphone thuis de verwarming aan of uit.
Vraag 4: Hoe verwarm je?
Heb je een verwarmingsketel van 15 jaar of ouder? Dan is vervanging een goed idee. Een moderne verwarmingsketel is een HR-ketel. HR staat voor Hoog Rendement. Dat betekent dat de verwarming van je huis zeer efficiënt gebeurd. Een Hr-cv-ketel maakt gebruik van de warmte van afvoergassen. Dat spaart gas. Daarnaast hebben de nieuwste cv ketels een A-pomp. Dat is een pomp die fors minder stroom gebruikt om het warme water door je verwarmingsbuizen te pompen. Dat scheelt op je elektriciteitsrekening.
Vraag 5: Waar verlies je warmte?
Wat is het nut van HR-verwarming als de warmte vervolgens naar buiten vliegt? Een goed geïsoleerd huis voorkomt dat. De warmte blijft veel langer in huis. De verwarming hoeft minder hoog, want het voelt snel aangenaam. Nieuwe goed geïsoleerde huizen verbruiken veel minder energie dan oude ongeïsoleerde huizen. Na-isolatie is een goed idee. Door isolatie van muren en dak bespaar je tot 50% op je gasrekening. De investering in spouwmuurisolatie verdien je in 3 tot 5 jaar terug. En je woont veel comfortabeler. Ben je nog niet toe aan na-isolatie? Gebruik dan radiatorfolie achter de radiator. Daarmee zorg je dat de warmte minder snel door de muur naar buiten gaat.
Verwarming en besparing
Het kostenvoordeel van één besparingsmaatregel lijkt klein. Combineer je een aantal maatregelen, dan loopt de besparing snel op naar honderden Euro’s per jaar. Wil je ook meer comfort in huis? Combineer dan slimme verwarming met isolatiemaatregelen. Door isolatie voelt je huis behaaglijker. De warmte blijft langer in huis. Zo hoeft de verwarmingsketel minder hard te werken. En ook dat verlaagt je gasrekening. Investeren in isolatie en HR verwarming geeft veel voordelen. Je bespaart direct gas en dus geld. Daarnaast profiteert het milieu van een lagere Co2 uitstoot. En ook voor de langere termijn heb je voordeel. Met deze maatregelen verbeter je het energielabel van je woning. En dat maakt je woning aantrekkelijker bij verkoop.
Soorten verwarming
Bij verwarming van een huis denk je als eerste aan een cv-ketel. Dat is ook de meest gebruikte vorm van verwarming voor woningen in Nederland. Maar dat kan niet overal. Bijvoorbeeld omdat er geen aansluiting is op het gasnet. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden.
Elektrisch verwarmen
Verwarming met elektriciteit zie je veel in Zuid-Europese landen. In ons land wordt elektrisch verwarmen toegepast in badkamers via vloerverwarming. Vaak gecombineerd met een radiator. Elektrische verwarming is veel minder efficiënt dan gasverwarming. Maar in combinatie met zonnepanelen wordt verwacht dat dit heel anders wordt.
Haarden en kachels
Verwarming met open haard wordt veel gedaan voor de gezelligheid. Een open haard als hoofdverwarming komt zelden voor. Het rendement is dan ook 5 keer lager dan van een HR-cv-ketel. Een houtkachel of speksteenkachel doet het al een stuk beter. Die verwarmen tot 4 keer beter dan een open haard.
Nieuwste verwarming
De allernieuwste vormen van verwarming zijn vaak combinaties van apparaten. Bijvoorbeeld een warmtepomp met een Hr-cv-ketel. Deze verwarmingstechnieken halen indrukwekkende rendementen. De aanschafkosten zijn veel hoger dan van een Hr-cv-ketel. Daardoor zijn er nog maar weinig woningen, die zo verwarmd worden.
Verwarming met cv-ketels
Verwarmingsketels worden vaak ingedeeld in open en gesloten cv ketels. Voor de verbranding van gas is lucht nodig. Open verwarmingsketels halen die lucht uit de ruimte waar de cv-ketel hangt. Een gesloten verwarmingsketel heeft lucht van buiten nodig. Extra ventilatie is bij open verwarmingsketels heel belangrijk. Vr-ketels worden niet meer verkocht. Bij gesloten verwarmingsketels wordt de lucht, die nodig is voor de verbranding, van buiten je huis gehaald. Dat gebeurt via dezelfde pijp waar ook de afvoergassen door naar buiten gaan. Installatie van een gesloten verwarmingsketel kan in principe overal. Ze zijn veiliger dan een open verwarmingsketel.
Hoe werkt centrale verwarming?
Hoe gaat cv-installatie?
Beste verwarming voor jouw huis?
Wil je nieuwe verwarming kopen en weten welke verwarmingsketels het meest geschikt zijn voor jouw huis? Doe dan de cv-ketel Koopwijzer. Je ontdekt dan welk type verwarmingsketel het beste past bij jouw huis en wensen. Ook weet je wat de verwarmingsketel kosten zijn. En hoe je offertes kan aanvragen en vergelijken.
Meest verkochte cv-ketels voor verwarming
Verwarmingsketels worden ingedeeld naar open en gesloten cv-ketel. Vaker wordt er gekeken naar de indeling op het rendement. Zo zijn er cv-ketels met Hoog rendement (HR-ketel) en Verbeterd rendement (VR-ketel).
Een HR-ketel (Hoog Rendement) is altijd een gesloten verwarmingsketel.
HR-ketel
VR-ketel
De meest verkochte verwarmingsketel in Nederland is een HR-combiketel. Dit is een gesloten cv-ketel. Cv-ketels worden ingedeeld naar wat ze doen: cv ketels die warmwater en verwarming leveren (combiketel) of alleen verwarming (de solo cv ketel). Lees alles over de:
Combiketel
Solo cv-ketel
Ketels voor verwarming vergelijken
Alle soorten en merken verwarmingsketels vergelijken van Nederland.
Filter en vergelijk open en gesloten verwarmingsketels op wat jij belangrijk vindt.Vergelijk verwarmingsketels op o.a.:
- Garantie
- Milieu
- Prestaties
- Soort en type
- Prijs en nog veel meer
Gratis meerdere offertes verwarmingsketel
Ga je een andere verwarmingsketel kopen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Daarmee kun je de adviezen, de service en de prijzen van de verwarmingsketel en installatie goed vergelijken. De installateur zal ook de optimale capaciteit van je verwarming berekenen.
Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van kwalitatief goede installateurs.
Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."
Meer cv-ketel informatie:
cv-ketel kosten
cv-ketel kopen
hoe werkt centrale verwarming?
alles over cv-ketel vervangen
hoe gaat cv-installatie?
cv-ketel Home
Daarom hoe-koop-ik.nl
alle merken en typen cv-ketels
• Gemakkelijk
snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
alles op één website
• Stap voor stap
helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
ontdek wat je nodig hebt
Welke cv-ketel past bij jou?
Doe de cv-ketel Koopwijzer
• Ontvang advies voor jouw huis.
• Wat is de beste cv-ketel voor jou?
• Wat gaat de cv-ketel kosten?
• Hoe vraag je offertes aan?
Gratis cv-ketel offertes
CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.
√ Bij erkende cv-installateurs
√ Zorgvuldig geselecteerd
√ 3 offertes met 1 aanvraag
√ Gratis en vrijblijvend
√ Vergelijk adviezen en kosten
Kijk & Vergelijk cv-ketels
Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
• Prestatie verwarming
• Prestatie warm water
• Prijs
• Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels