Wat anderen vinden
“Handig: alles op 1 website. Ik kon de adviezen en offertes zo goed vergelijken.” Dhr. de Graaf, Utrecht
TOP 3 meest bekeken
1. Vloerisolatie kosten
2. Kruipruimte isoleren
3. Beste vloerisolatie
TIP vloerisolatie
Vloerisolatie verhoogt niet alleen je comfort. Het verlaagt ook je gasrekening!
Vloerisolatie voor een droge, warme vloer
Vloerisolatie is voor veel mensen onbekend. Een vloer of kruipruimte isoleren doe je niet iedere dag. En als je kiest voor vloerisolatie, dan laat je het doen. Hier leer je het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie. En hoe dat werkt. Welke huizen zijn geschikt voor vloerisolatie? Lees alles over de voordelen en nadelen van vloerisolatie.
Heb je last van koude voeten? De verwarming hoger zetten helpt niet, want warme lucht stijgt op. Vloerisolatie helpt wel. Maar wat is nu eigenlijk vloerisolatie? En kun je onder elke vloer isolatie aanbrengen? Heeft jouw huis een geschikte kruipruimte om de vloer te kunnen isoleren? Ontdek alles over vloerisolatie.
Vloerisolatie geeft comfort en besparing
Vloerisolatie is meestal niet ingrijpend, maar wel effectief. Isolatie van de vloer levert je een comfortabeler huis op, door een gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis. Zo heb je geen last meer van koude voeten in huis. En problemen met vocht zijn opgelost.
Ook kun je veel besparen met vloer isoleren. Dat verschilt per situatie. Maar ga uit van ongeveer 5-7 m3 gas per m2 vloer per jaar. Voor vloerisolatie moet de kruipruimte minimaal 50 cm hoog zijn.
Is isolatie van de vloer in je woning niet mogelijk? Dan is kruipruimte isolatie een alternatief. Wil je weten wat vloerisolatie voor jouw huis kan doen? En ook wat de vloerisolatie kosten en besparingen zijn?
Doe dan de vloerisolatie Koopwijzer
Heeft jouw huis al vloerisolatie? Bekijk het bouwjaar.
Een huis dat gebouwd is vóór 1983 heeft bij de bouw geen vloerisolatie gekregen. De kruipruimte isoleren of de vloer isoleren was toen nog niet standaard. Zonder vloerisolatie gaat veel warmte verloren door je vloer. Isolatie bespaart op je stookkosten en je krijgt je er een warm en comfortabel voelend huis voor terug.
Huizen van na 1983 zijn standaard voorzien van vloerisolatie. Kortom: vloerisolatie is interessant bij huizen van vóór 1983. Veel oudere huizen hebben een houten vloer. Waar moet je dan op letten?
Lees meer over houten vloer isoleren
Vloer isoleren? Een kruipruimte is nodig.
Voor vloerisolatie is een kruipruimte noodzaak. Heeft jouw huis een te isoleren kruipruimte?
Dat kun je gemakkelijk nagaan. Bij de meeste huizen met een kruipruimte zit een toegangsluik bij de voordeur of in de meterkast. Vraag anders aan de buren of zij een kruipruimte hebben. Misschien is bij jou het luik dicht gemaakt. Op een bouwtekening van je huis kun je het ook nakijken. Het isolatiebedrijf kan dit ook voor je onderzoeken.
Voor het isoleren van de vloer moet de kruipruimte minimaal 50 cm hoog zijn. Er wordt dan vanuit de kruipruimte een isolerende laag onder je vloer aangebracht. Is je kruipruimte te krap, dan is vloerisolatie niet mogelijk.
Een alternatief is kruipruimte isolatie. Je kruipruimte wordt dan voorzien van een laag isolatiemateriaal, zoals schelpen, op de bodem.
Bekijk kruipruimte isolatie
Wat is een kruipruimte?
Om je onder de vloer te verplaatsen moet je meestal kruipen. Daarom heet de ruimte onder de vloer de kruipruimte. In Vlaanderen heet de kruipruimte ook wel kruipkelder. De kruipruimte is een lage ruimte onder de vloer van de begane grond, die bereikt wordt door een zogeheten kruipluik. Dit luik bevindt zich in woningen meestal onder de vloermat achter de voordeur, of in de meterkast of bij de achterdeur.
Als iemand zich daar moet verplaatsen – bijvoorbeeld om in de kruipruimte isolatie aan te brengen - kan dat alleen kruipend. De kruipruimte is meestal 80 cm hoog en ligt voor een groot gedeelte beneden het maaiveld. De hoogte van kruipruimtes kan sterk verschillen. De bodem is meestal afgewerkt met een laagje schoon zand.
Vloer isoleren voor jouw huis
Ieder huis, vloer en kruipruimte is anders. En er zijn meerdere soorten vloerisolatie en oplossingen om de kruipruimte te isoleren. Daarom is het belangrijk, dat een isolatie adviseur bij je thuis komt kijken. Hij geeft je deskundig advies wat voor jouw huis het beste is: vloerisolatie of kruipruimte isolatie.
Zo’n adviesgesprek is gratis en vrijblijvend als je dat via hoe-koop-ik.nl aanvraagt. Je krijgt dan ook te horen wat de vloerisolatiekosten en besparingen worden voor jouw huis.
Offertes vloerisolatie aanvragen
Wat doet vloerisolatie?
Met vloerisolatie isoleer je de onderkant van de vloer met hoogwaardig isolatiemateriaal. Isoleren wil zeggen dat de kou uit de kruipruimte niet meer in je vloer doordringt. Vloerisolatie aanbrengen gebeurt vanuit de kruipruimte. Er wordt vaak PUR schuim tegen de onderkant van de vloer gespoten. Daardoor komt koude of vochtige lucht uit de kruipruimte niet meer in de woning.
Door vloerisolatie is de temperatuur van de vloer aanzienlijk hoger, zo’n 2 tot 4 °C. De vloer voelt na isolatie niet meer kil aan. Je huis voelt comfortabel warm.
- Met vloerisolatie kun je 10-20% besparen op je gasrekening.
- Voor een tussenwoning is dat 10-15% per jaar.
- Met een 2-onder-1 kap woning ligt de besparing rond de 15%.
- Voor een vrijstaande woning kan het zelfs oplopen tot 20%.
Door het isoleren van de vloer bespaar je ook gas. Dit verschilt per situatie. De belangrijkste reden om vloerisolatie te nemen is meestal niet de besparing, maar het comfort. Vloerisolatie heeft nog veel meer voordelen.
Bekijk alle voordelen vloerisolatie
Voor welke huizen is vloer isoleren interessant?
De vloer isoleren is interessant als je huis voor 1983 gebouwd is. Bij nieuwere woningen is de vloerisolatie al tijdens de bouw aangebracht. Juist in oudere woningen zijn er vaak klachten over een koude vloer.
Zonder vloerisolatie gaat veel warmte verloren door je vloer. Door je huis te isoleren zul je besparen op je stookkosten en krijg je een warme en comfortabel voelende vloer.
Energielabel omhoog met vloerisolatie
Vloer isoleren en vloerverwarming: een goed duo
Vloerisolatie is zeer interessant als je vloerverwarming hebt. Er gaat door vloerisolatie minder warmte verloren. Daardoor werkt je vloerverwarming beter. Met vloerverwarming bespaar je na het isoleren van de vloer nog meer dan zonder vloerverwarming. Dit kan oplopen tot 20% besparing op je stookkosten.
Geen kruipruimte aanwezig?
Als je huis geen kruipruimte heeft, dan is vloerisolatie vanuit de kruipruimte of kruipruimte isolatie niet mogelijk. Als je toch vloerisolatie wilt, zijn er 2 mogelijkheden.
- Je kunt vloerisolatie aanbrengen door een isolatielaag op de begane grondvloer te leggen. Isolatie verhoogt zo de vloer met 5 tot 8 cm. Voor deze manier van vloerisolatie worden isolatieplaten gebruikt. De deuren zul je wel moeten inkorten, net als de plinten bij de keukenkastjes.
- Je kunt de oude vloer verwijderen en een nieuwe vloer leggen met vloerisolatie aan de onderkant.
Vloerisolatie voor jouw huis?
Wil je weten of jouw huis geschikt is voor vloerisolatie? Doe dan de vloerisolatie Koopwijzer. Je weet dan ook wat de vloerisolatie kosten en besparingen zijn.
Doe de vloerisolatie Koopwijzer
Waarom vloerisolatie
De meeste mensen nemen vloerisolatie omdat een behaaglijk warme vloer het wooncomfort enorm verhoogt. Dan zijn ze eindelijk verlost van die kille vloer. Maar er zijn meer redenen waarom mensen voor vloerisolatie kiezen.Hier vind je de top 5 redenen om te kiezen voor vloerisolatie.
- Meer comfort in huis
- Minder energieverbruik
- Gezonder woonklimaat
- Geen vocht en ongedierte
- Lage kosten
-
Behaaglijk huis door vloerisolatie
Heb je thuis altijd dikke sokken of sloffen aan? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen vloerisolatie. Goede vloerisolatie zorgt er voor dat de temperatuur van de vloer met wel 4 graden stijgt. Zonder extra energieverbruik.
Zo werkt vloerisolatie
-
Minder energieverbruik door vloerisolatie
Bekijk de vloerisolatie kosten
Mensen met een koude vloer zetten de thermostaat vaak extra hoog in een poging om toch een comfortabel gevoel te krijgen. Door vloerisolatie is dat niet meer nodig en kun je wellicht voortdurend een graadje lager stoken. Dat scheelt per jaar 7% op je energieverbruik voor verwarming.
-
Gezonder woonklimaat
Ook voor mensen met allergie voor huisstofmijt hebben baat bij vloerisolatie, omdat dit huisstofmijt vermindert.
-
Geen vocht en ongedierte na vloer isoleren
Optrekkend vocht in de muren en de vloer leidt tot muffe geuren, schimmelvorming en aantasting van de vloerconstructie. Zie je in huis wel eens zilvervisjes, slakken, pissebedden of spinnen? Door vloerisolatie worden dat soort ondieren uit jouw huis geweerd.
-
Lage kosten vloerisolatie
Voor 2021 blijft het BTW-tarief verlaagd tot 9%. Het lage BTW-tarief is een vorm van subsidie voor isolatie. Een unieke kans om extra voordelig vloerisolatie te nemen.
Lees over subsidie vloerisolatie
Vloerisolatie offertes
Wil je precies weten wat voor jou de kosten van vloerisolatie zijn? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan bij isolatiebedrijven. Dat kan met een aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten van vloerisolatie, de isolatie adviezen en service van de isolatiebedrijven vergelijken.
Vraag nu meerdere offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''
Daarom:
- Onafhankelijk
alle soorten vloerisolatie - Complete info
bespaar uitzoektijd - Advies voor jou
met de Koopwijzer - Kijk en Vergelijk
isolatiematerialen - Gratis offertes
van ervaren bedrijven