Isolatieplaten
voor vloerisolatie
Isolatieplaten voor vloerisolatie: is dat het beste? Wat zijn de voordelen van isolatieplaten? En nadelen? Wat is de isolatiewaarde van isolatieplaten? Alles over isolatieplaten voor vloerisolatie.
Vloerisolatie
Informatie
Vloerisolatie info&tips
Alles over
Voordelen vloerisolatie
Hoe werkt vloerisolatie
Vloerisolatie plaatsen
Houten vloer isoleren
Vloerisolatie kopen
Bodemisolatie
Kruipruimte isolatie
Kruipruimte isolatie info&tips
Voordelen kruipruimte isolatie
Isolatie aanbrengen kruipruimte
Vochtige kruipruimte
Kiezen
Vloerisolatie Koopwijzer
Isolatiemateriaal vloerisolatie
Isolatiemateriaal kruipruimte
Isolatiebedrijf kiezen
Kosten
Vloerisolatie kosten
Kruipruimte isolatie kosten
Besparing
Subsidie vloerisolatie
Vergelijken
Vergelijk vloerisolatie
Beste vloerisolatie
Offertes
Vraag offertes aan
Meer vloerisolatie
Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+
Vloerisolatieplaten
Vloerisolatieplaten kunnen gemaakt zijn van glaswol, steenwol of EPS (geëxpandeerd polystyreen). De isolatieplaten worden aan de onderkant van de vloer bevestigd. Dit is arbeidsintensief.
Welke isolatieplaten voor de vloer hebben de beste isolatiewaarde? Wat zijn de voordelen van vloerisolatieplaten? En nadelen?
Isolatieplaten voor vloerisolatie kun je goed vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal. Zo maak je de juiste keuze. Alles over isolatieplaten voor vloerisolatie. Onafhankelijke info en tips.
Isolatieplaten voor de vloer
Een vloer kun je isoleren met isolatieplaten. Glaswol, steenwol of EPS zijn de materialen waarvan de vloerisolatieplaten gemaakt worden. Deze vloerisolatieplaten worden vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer bevestigd. Vaak door de doe-het-zelver. Wel ontstaan er tussen de vloerisolatieplaten kieren, waardoor nog steeds warmte kan ontsnappen.
Bekijk alle soorten isolatiemateriaal
Isolatiewaarde isolatieplaten
Isolatieplaten verschillen in isolatiewaarde. De EPS isolatieplaten hebben de hoogste isolatiewaarde. Isolatieplaten van glaswol hebben een hogere isolatiewaarde dan steenwol.
De isolatiewaarde, ook wel isolerend vermogen genoemd, is de belangrijkste waarde van isolerend materiaal. Bij isolatieplaten gebruikt als vloerisolatie ontstaan er kieren tussen de platen. Daardoor loopt de isolatiewaarde sterk terug.
Isolatieplaten voor vloerisolatie zijn er van glaswol, steenwol of EPS.
Lees over glaswol
Lees over over steenwol
Lees over EPS isolatie
Naast isolatieplaten zijn er nog andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie:
Isolatiekussens
PUR schuim
De isolatiewaarde is belangrijk bij het kiezen van isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Soorten isolatiemateriaal kun je indelen in drie klassen isolatiewaarde. Wat is de beste isolatiewaarde voor isolatiemateriaal?
Voordelen vloerisolatieplaten
Isolatieplaten zijn goed bestand tegen weersinvloeden, zijn rotvrij en vormen geen voedingsbodem voor ongedierte. Op vochtgedrag en brandveiligheid scoren isolatieplaten goed. Ook op duurzaamheid behalen isolatieplaten van glaswol, steenwol en EPS een goed resultaat.
Isolatieplaten verschillen in isolatiewaarde: EPS isolatieplaten hebben de hoogste isolatiewaarde. Glaswol isolatieplaten hebben een hogere isolatiewaarde dan die van steenwol.
De isolatieplaten kunnen alleen worden toegepast in een droge, goed geventileerde kruipruimte. Om deze platen aan te kunnen brengen moet je voldoende werkruimte hebben. Ga uit van een kruipruimte hoogte van 50 cm. Omdat ze niet buigen, moet ook de opening van je kruipruimte voldoende groot zijn.
Nadelen vloerisolatieplaten
Het grootste nadeel van isolatieplaten zijn de naden en kieren die ontstaan tussen de platen. Hierdoor ontsnapt nog steeds warmte vanuit de kamer door de vloer. En kou en vocht kan nog steeds vanuit de kruipruimte omhoog komen. Zo loopt het isolerend vermogen van isolatieplaten voor vloerisolatie enorm terug.
Ook zijn hoeken, spleten en de openingen rondom leidingen moeilijk goed te isoleren. Om dit op te lossen kun je met PUR-spuitbussen de kieren naden afdichten.
Er bestaan ook isolatiedekens. Dat kan handig zijn als je door een kleine opening je kruipruimte moet bereiken. Een nadeel van isolatiedekens is, dat ze snel gaan doorhangen. Daarmee verliezen ze een deel van hun isolatiewaarde. Ook het aanbrengen is lastiger.
Isolatieplaten vloer vergelijken
Wil je de voordelen en nadelen van isolatieplaten voor vloerisolatie vergelijken? Ga dan naar Kijk & Vergelijk vloerisolatie. Daar kun je isolatieplaten voor de vloer vergelijken op prijs/prestatie, isolatiewaarde, duurzaamheid en meer. Je kunt dan zien wat de beste isolatiematerialen zijn voor jouw huis.
Kijk & Vergelijk vloerisolatie
Meer informatie vloerisolatie:
Ontdek alles over vloerisolatie
Hoe kies je isolatiemateriaal kruipruimte?
Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?
Wat is de beste vloerisolatie?
Welke vloerisolatie voor jou?
Doe de vloerisolatie Koopwijzer
• Ontvang advies op maat.
• Wat past het best bij jouw vloer?
• Wat zijn de vloerisolatie kosten?
• Hoeveel ga je besparen?
start de koopwijzerGratis vloerisolatie offertes
√ Bij erkende isolatiebedrijven
√ 3 offertes met 1 aanvraag
√ Gratis en vrijblijvend
√ Vergelijk adviezen en kosten
Vergelijk vloerisolatie
Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
• Glaswol
• Pur schuim
• Isolatiekussens
• Isolatieparels
• Schelpen en meer
vergelijk vloerisolatie