Vocht in kruipruimte
vochtproblemen
Een vochtige kruipruimte leidt tot vochtproblemen in huis. Oorzaken van vocht in de kruipruimte. En de gevolgen van een natte kruipruimte. Hoe kun je een vochtige kruipruimte isoleren?
Vloerisolatie
Informatie
Vloerisolatie info&tips
Alles over
Voordelen vloerisolatie
Hoe werkt vloerisolatie
Vloerisolatie plaatsen
Houten vloer isoleren
Vloerisolatie kopen
Bodemisolatie
Kruipruimte isolatie
Kruipruimte isolatie info&tips
Voordelen kruipruimte isolatie
Isolatie aanbrengen kruipruimte
Vochtige kruipruimte
Kiezen
Vloerisolatie Koopwijzer
Isolatiemateriaal vloerisolatie
Isolatiemateriaal kruipruimte
Isolatiebedrijf kiezen
Kosten
Vloerisolatie kosten
Kruipruimte isolatie kosten
Besparing
Subsidie vloerisolatie
Vergelijken
Vergelijk vloerisolatie
Beste vloerisolatie
Offertes
Vraag offertes aan
Meer vloerisolatie
Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+
Vochtige kruipruimte
Een vochtige kruipruimte leidt vroeg of laat tot meer ingrijpende vochtproblemen. Een natte kruipruimte veroorzaakt allerlei problemen die je eenvoudig kunt voorkomen. Hoe? Door isolatie van de vochtige kruipruimte.
Vocht in kruipruimte
Als jouw huis een vochtige kruipruimte heeft, doe je er goed aan de situatie aan te pakken. Op het eerste oog heb je er weinig last van, een vochtige kruipruimte in huis. Je ziet het toch niet en je hoeft er nooit te zijn. Al lijkt het onschuldig: een natte kruipruimte kan de oorzaak zijn van een hoog energieverbruik, natte muren, scheuren in leidingen, houtrot en aantasting door schimmel. Kruipruimte isoleren is dan verstandig.
Oorzaken vocht kruipruimte
Er zijn vele oorzaken aan te wijzen voor een vochtige kruipruimte. Vocht in de lucht kan ‘aanslaan’ oftewel condenseren tegen koude delen, zoals buitenmuren of de onderkant van een koude vloer. Condens in de kruipruimte heeft vaak met ventilatie te maken.
Ook kan een kruipruimte vochtig zijn als gevolg van een hoge stand van het grondwater in de kruipruimte. Schommelt het grondwaterpeil enkele centimeters, dan staan er ineens plassen in de kruipruimte. Als het vocht verdampt, leidt dat tot een hoge relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte en daardoor tot condens. Een andere veel voorkomende oorzaak van een natte kruipruimte is een breuk of scheur in een (verzakte) riolering.
Vocht in de kruipruimte: de gevolgen
Een vochtige kruipruimte leidt meestal tot andere vochtproblemen in huis. Kruipruimte vocht verdampt door spleten in de vloer, waardoor er al gauw 1 tot 10 liter vocht per dag in de binnenlucht van het huis terecht komt. Dat vocht moet geventileerd worden, of het slaat aan tegen koude muren of ramen.
De muren kunnen vanuit de kruipruimte het vocht opzuigen, waardoor ze slecht te verwarmen worden. Dat kost meer energie en maakt je huis minder comfortabel warm. Vochtige muren leiden bovendien vaak tot schimmelvorming. Een vochtige atmosfeer in huis en schimmelvorming is beslist geen gezonde atmosfeer voor mensen met longproblemen.
Vocht in kruipruimte tast ook houten balken, vloerdelen en dergelijke aan. Met houtrot als gevolg. Metalen leidingen in een kruipruimte kunnen gaan roesten en scheuren, met alle gevolgen van dien.
Geen vocht in de kruipruimte, maar zelfs water in de kruipruimte?
Alles over water in kruipruimte
Vochtige kruipruimte oplossing
Zoek jij voor de vochtige kruipruimte een oplossing? Dan is het goed om eerst na te gaan wat de oorzaak is van de natte kruipruimte. Pas dan kun je het vochtprobleem in de kruipruimte oplossen. Een goed en vertrouwd isolatiebedrijf kan je hierin adviseren.
Met kruipruimte isolatie breng je geen isolatie aan op de onderkant van de vloer, maar op de bodem van de te isoleren kruipruimte. Op de zandbodem wordt een laag isolerend materiaal gelegd.
Soms is het goed om in een vochtige kruipruimte folie toe te passen, in andere situaties zijn isolatiechips, isolatieparels, isolatiematrassen of schelpen een goede oplossing. Is een verzakt riool de oorzaak; dan moet die hersteld worden om voor de vochtige kruipruimte een oplossing te vinden.
Bekijk isolatiemateriaal kruipruimte isolatie
Vochtige kruipruimte isoleren
Kenmerk van al deze oplossingen is dat je het vocht in de kruipruimte isoleert van de rest van het huis. Je zorgt ervoor dat het vocht niet meer kan verdampen en condenseren. Dat zorgt ervoor dat de lucht in huis droger wordt en het huis niet aangetast kan raken door vocht.
Alles over kruipruimte isoleren
Natte kruipruimte ventileren
Vochtige kruipruimte: ventilatie kan een oplossing zijn. Als het vocht in de kruipruimte verdampt, en niet direct via ventilatieroosters kan worden afgevoerd, dan zoekt het een andere uitweg of gaat het condenseren tegen vloer en muren.
Ook in de kruipruimte gaan isolatie en ventilatie hand in hand.
Kosten vochtige kruipruimte isoleren
Ben je benieuwd naar de kosten om de vochtige kruipruimte te isoleren? De hoogte van die kosten hangen samen met de oplossing die je kiest.
Gemiddeld zijn de kosten van een vochtige kruipruimte isoleren zo’n € 20 tot € 25 per m2 kruipruimte. Deze kosten zijn isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten samen en inclusief 6% btw. Die kosten verdien je meestal terug doordat je minder energie hoeft te verbruiken om het huis te verwarmen.
Wat kost kruipruimte isoleren?
Vochtige kruipruimte? Doe de Koopwijzer
Wil je weten of kruipruimte isolatie geschikt is om bij jou de vochtige kruipruimte op te lossen? Doe dan de Koopwijzer vloerisolatie.
Doe de vloerisolatie Koopwijzer
Offertes vochtige kruipruimte isoleren
Wil je af van vocht in kruipruimte? Oplossing: laat er een vertrouwd isolatiebedrijf vrijblijvend naar kijken. Dat gebeurt als je een offerte aanvraagt voor kruipruimte isolatie.
Als je meerdere offertes aanvraagt, kun je die goed vergelijken: welke oplossing wordt er geboden voor de vochtige kruipruimte, wat zijn de kosten om de kruipruimte te isoleren en hoeveel ga je besparen op je energierekening?
Bij hoe-koop-ik.nl ontvang je met 1 aanvraag, 3 offertes van vertrouwde en erkende isolatiebedrijven die veel ervaring hebben in het isoleren van vochtige kruipruimtes. Gratis en vrijblijvend.
Vraag nu meerdere offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''
Meer informatie kruipruimte isolatie:
Alles weten over vloerisolatie
Alles over bodemisolatie
Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?
Welke vloerisolatie voor jou?
Doe de vloerisolatie Koopwijzer
• Ontvang advies op maat.
• Wat past het best bij jouw vloer?
• Wat zijn de vloerisolatie kosten?
• Hoeveel ga je besparen?
start de koopwijzerGratis vloerisolatie offertes
√ Bij erkende isolatiebedrijven
√ 3 offertes met 1 aanvraag
√ Gratis en vrijblijvend
√ Vergelijk adviezen en kosten
Vergelijk vloerisolatie
Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
• Glaswol
• Pur schuim
• Isolatiekussens
• Isolatieparels
• Schelpen en meer
vergelijk vloerisolatie