Zonnepanelen
nieuws en trends
Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.
Zonnepanelen
Zonnepanelen info&tips
Alles over
Zonnepanelen kopen
Is jouw huis geschikt? Checklist
Voordelen zonnepanelen
Zonne-energie
Soorten
Soorten zonnepanelen
Zonnecellen
PV-panelen
Kiezen
Koopwijzer zonnepanelen
Berekenen zonnepanelen
Zonnepanelen installateur
Zonnepanelen plaatsen
Kosten
Zonnepanelen prijs
Kosten zonnepanelen
Goedkope zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelen
Subsidie zonnepanelen
Terugverdientijd zonnepanelen
Besparing zonnepanelen
Vergelijken
Vergelijk zonnepanelen
Beste zonnepanelen
Offertes
Vraag meerdere offertes aan
Meer zonnepanelen
Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+
Lees het laatste zonnepanelen nieuws
Zonnepanelen beter dan sparen
Een spaarrente lager dan 1%, dat wordt nog dit jaar verwacht. Toch sparen we steeds meer. Er is een alternatief! Stop je spaargeld in je huis. Zonnepanelen leveren meer op dan sparen.
Spaarrentes
Nederlanders blijven sparen. We sparen zelfs het meest van heel Europa. Zelfs nu de rente toch weer verder daalt en dit jaar zelfs onder de 1% duikt. Is dat verstandig? Met een buffer op je spaarrekening kun je onverwachte tegenvallers opvangen. Maar wil je rendement halen dan is er iets beters. Je eigen huis!
Zonnepanelen geven rendement
Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. De opbrengst van de zonnepanelen wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de zonnecellen. Ook de plaats van de zonnepanelen op je dak heeft invloed op de opbrengst van zonnepanelen. Laat je daarom altijd goed adviseren door een erkend zonnepanelen bedrijf.Hoe kies je een zonnepanelen bedrijf?
Zo werken zonnepanelen
Zonnecellen vangen licht op en zetten dit om in elektriciteit. Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom die in huis kan worden gebruikt. Overtollige elektriciteit wordt aan het openbare elektriciteitsnet teruggeleverd.Aantal zonnepanelen
Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, ligt aan de beschikbare ruimte op het dak, en aan je doel. Veel mensen kiezen er voor om ongeveer de helft van hun stroomverbruik met zonnepanelen op te wekken. Als je bijvoorbeeld 3500 kWh stroom per jaar gebruikt (zoals het gemiddelde huishouden), en je wilt de helft daarvan via zonnepanelen opwekken, dan heb je 8 of 9 zonnepanelen nodig (15 m2).Wil je weten hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Ontdek het met de zonnepanelen Koopwijzer.
Terugverdienen zonnepanelen
Zonnepanelen verdienen zichzelf binnen 10 jaar terug. Daarna gaat de opbrengst van je zonnepanelen nog 15 jaar door. De verwachting is dat de stroomprijzen blijven stijgen, met zo’n 5% per jaar. Vroeger was er nog subsidie nodig om zonnepanelen rendabel te maken, maar de prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald. Daarom zie je de laatste jaren steeds meer daken met zonnepanelen.Besparing energierekening
Een zonnepanelen systeem van 1000 Wp kan per jaar zo'n 850 kilowattuur (kWh) elektriciteit opwekken. Wil je ongeveer 1700 kWh opwekken, de helft van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden, dan heb je ongeveer 2000 Wattpiek vermogen nodig. Dan kosten de zonnepanelen ongeveer € 4.000. En bespaar je circa € 800 op je energierekening.Zonnepanelen voorbereiden
De aankoop van zonnepanelen wil je goed voorbereiden. Volg bijvoorbeeld de 6 stappen uit ons stappenplan.Vraag altijd meerdere zonnepanelen offertes aan. Dan kun je goed de adviezen, de service en de kosten vergelijken. Offertes aanvragen doe je heel eenvoudig. Met 1 aanvraag vraag je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes aan. Gratis en vrijblijvend.
Vraag nu meerdere offertes aan
Dit is een artikel uit de BeterdanSparenWeken van hoe-koop-ik.nl. Lees ook de andere artikelen.
Alle info energie besparing
Meer zonnepanelen nieuws
Welk zonnepaneel voor jou?
Doe de zonnepanelen Koopwijzer
• Ontvang advies op maat.
• Wat past het best bij jouw huis?
• Wat kosten zonnepanelen?
• Hoeveel ga je besparen?
start de koopwijzerGratis zonnepanelen offertes
√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven
√ 3 offertes met 1 aanvraag
√ Gratis en vrijblijvend
√ Vergelijk adviezen en kosten
Vergelijk zonnepanelen
Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
• Prijs/ prestatie
• Vermogen
• Opbrengst
• Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen