Isolatie
nieuws en trends
Het laatste nieuws over isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.
Isolatie
Isolatie info & tips
Alles over isolatie
Isolatie
Huis isoleren
Na-isolatie
Soorten isolatie
Geluidsisolatie
Warmte isolatie
Isolatie kopen
Energielabel
Meer over
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
Isolatieglas
Kiezen
Isolatiemateriaal
Isolatiewaarde
Isolatiebedrijven
Doe de Koopwijzer isolatie
Kosten
Isolatie prijs
Subsidie isolatie
Isolatie offerte tips
Vergelijken
Vergelijk isolatie
Vergelijk isolatiemateriaal
Beste isolatie
Offertes
Vraag meerdere offertes aan
Meer over isolatie
Isolatie nieuws
alle nieuwsberichten op een rij
- Tips isolatie
- Isolatie en gezondheid
- Begin de herfst met meer comfort
- Hoe kun je een zolder isoleren?
- Vakantiegeld: isolatie loont meer dan sparen
- Fabels en feiten over isolatie
- 9% btw op isolatie blijft!
- Isolatie beter dan sparen
- Isolatie huis jaren 70
- Jaren 30 huis isoleren
- Isolatie maakt de cv-ketel zuiniger
- De 5 voordelen van isolatie
- Energielabel woning verplicht
- Nog 5 maanden 6%
- Isolatie beter dan sparen!
Meer nieuws over isolatie vind je op:
meer spouwmuurisolatie nieuws
meer dakisolatie nieuws
meer vloerisolatie nieuws
meer dubbel glas nieuws
Tips isolatie
Je wilt je huis verwarmen, niet de buitenlucht. Hoe zorg je er voor dat de warmte binnen blijft? Woning isolatie voorkomt warmteverlies en is meer dan spouwmuren en dubbel glas.
Er zijn ook andere, eenvoudige manieren. Er is voor elk type woning isolatie in soorten en maten. De energiebesparingen die we noemen zijn een indicatie. Hoeveel euro je werkelijk aan energie bespaart hangt af van je woning, je huishouden, je cv-ketel en de gasprijs.
Isolatie leidingen
De leidingen naar je cv ketel kun je makkelijk isoleren met schuimhoesjes. Dan koelt het water in de leiding minder af. De hoesjes zijn verkrijgbaar in elke doe-het-zelfzaak. In een gemiddeld huis kan dit per meter leiding al gauw 10 kubieke meter gas per jaar schelen.
Gordijnen zijn isolatie
Gordijnen zijn een ideale isolatie voor je ramen. Zo hoeft de cv-ketel minder vaak aan te slaan.
Isolatie gezondheid
isolatie en reuma
Elk jaar wordt in oktober de Wereld Reuma Dag gehouden. Wereldwijd wordt er die dag aandacht besteed aan mensen met reumaklachten. Wist je dat een huis met isolatie beter voor de gezondheid is dan een vochtig huis? Zeker mensen met gewrichtsklachten (zoals reuma) of astmapatiënten kunnen baat hebben bij isolatie. Een vochtig, muf huis krijgt een gezonder woonklimaat door isolatie.
Isolatie betekent natuurlijk dat het huis comfortabeler warm wordt, met minder energie. Een huis met een ongeïsoleerd dak, of spouwmuren zonder isolatie, verliest 20 tot 30% van de opgewekte warmte. Niet alleen helpt isolatie je huis warmer te maken, maar isolatie lost ook vochtproblemen op.
Gewrichtsklachten als reuma, en ook luchtwegklachten als astma, worden verergerd door een vochtig woonklimaat. Vocht in huis stimuleert de groei van schimmels, en schimmelsporen zweven dan door het hele huis heen. Mensen die er overgevoelig voor zijn, krijgen last van luchtwegklachten, zoals benauwdheid, hoesten, slijmvorming en chronische neusverkoudheid.
Lees verder: Isolatie en gezondheid
Begin de herfst met meer comfort
Is jouw CV-ketel al aangeslagen? De meteorologische herfst is begonnen. Het kan ’s avonds en ’s ochtends al aardig kil zijn, al is het ‘officieel’ nog geen herfst. Met deze tips kom je de herfstkou comfortabel door.
Thermostaat op wintertijd
Geld besparen in de herfst vraagt niet altijd een investering. Soms is het een kwestie van even opletten. Zet bijvoorbeeld de klok van de thermostaat op wintertijd. Dit jaar begint de wintertijd in de nacht van 24 op 25 oktober. Dat duurt dus nog even. Dan gaat de klok een uur achteruit. Vergeet je dit, dan begint de CV-ketel pas een uur later te branden en is het huis nog niet comfortabel als je aan de ontbijttafel zit, of als je thuiskomt uit je werk.
Lees verder: Begin de herfst met meer comfort
Hoe kun je een zolder isoleren?
De zolder isoleren bespaart je niet alleen stookkosten, maar zorgt er voor dat jouw huis er een leefbare ruimte bij krijgt. Er zijn verschillende manieren om de zolder te isoleren. In sommige gevallen kun je zelf de zolder isoleren, andere methoden kun je het beste overlaten aan een gespecialiseerd isolatiebedrijf.
Als het op de zolderetage ’s zomers snikheet is en ’s winters ijskoud, of als je last hebt van tocht in huis, dan is de zolder isoleren een goed idee. Warme lucht stijgt op, ook in huis, en als de zolder of het dak niet geïsoleerd zijn, ontsnapt de warmte via de zolder uit je huis.
Lees verder: Hoe kun je een zolder isoleren?
Vakantiegeld: isolatie loont meer dan sparen
Elk jaar toch weer een fijn moment als je het vakantiegeld krijgt. Alleen: veel mensen hebben hun vakantie al geboekt als het geld binnenkomt. Vaak gaat het vakantiegeld dan op de spaarrekening. Maar daar ontvang je nauwelijks rente op. Je mag blij zijn als je 1% rente krijgt.
Gebruik je vakantiegeld voor isolatie, dan kun je rekenen op rendementen van 10% tot 30%! Dat is een goede investering! Op een spaarrekening staat je geld eigenlijk niets te doen. De prijzen stijgen sneller dan het spaargeld groeit. Hoe kan het dan dat je met isolatie zulke rendementen haalt?
Verdient zich terug
Dat komt omdat je met het isoleren van je huis enorm veel energie bespaart. Heb je centrale verwarming, en een CV-ketel die werkt op gas, dan kun je wel honderden euro’s per jaar besparen. Isolatie is een investering die zichzelf altijd terugverdient. En na die tijd gaat de besparing gewoon elk jaar door!
Lees verder: Vakantiegeld: isolatie loont meer dan sparen
Fabels en feiten over isolatie
Geloof jij alle verhalen die je hoort over isolatie? Er zijn veel misverstanden en fabels in omloop over isolatie. Dat het niet helpt bijvoorbeeld. De een zegt dat het honderden euro’s bespaart, de ander houdt het op een paar tientjes. Wat is feit, en wat is fabel?
1. Fabel of feit? Isolatie bespaart honderden euro’s
Hoeveel euro je bespaart met isolatie, hangt natuurlijk af van het soort isolatie. Dakisolatie of spouwmuurisolatie bijvoorbeeld leveren grote besparingen op. Dat komt omdat de muren en het dak grote oppervlakken zijn, waar veel warmte kan ontsnappen.Isoleren rendabel
Met deze vormen van isolatie kun je inderdaad honderden euro’s per jaar besparen. Datzelfde geldt voor dubbel glas, ook een vorm van isolatie die veel besparingen geeft. Met vloerisolatie bespaar je minder, maar nog altijd wel voldoende om de kosten van isolatie binnen 7 tot 10 jaar terug te verdienen.
Lees verder: Fabels en feiten over isolatie
6% btw op isolatie blijft!
Sinds 2013 konden oudere huizen verbouwd worden tegen een laag btw tarief op arbeid. Die algemene regeling stopte in 2015. Maar niet voor alles. Voor schilderen, stukadoren en isoleren geldt nog steeds het lage btw-tarief van 6%!
Laag BTW sinds 2013
In 2013 heeft de regering een pakket maatregelen genomen om de economie te stimuleren. Eén daarvan was de invoering van een tijdelijk verlaagd BTW-tarief bij verbouwen. Daarbij ging het om de arbeidskosten en niet om de materiaalkosten van een verbouwing. De materiaalkosten vielen gewoon in het 21% BTW-tarief. Van deze regeling is veel gebruik gemaakt. Maar stopte in 2015.Isolatie wel 6% btw
Toch zijn er nog een paar uitzonderingen. De lage BTW regeling is nog geldig voor:- schilderen
- stukadoren
- dakisolatie
- spouwmuurisolatie
- vloerisolatie
- dubbel glas plaatsen
Voorwaarde is dat het huis tenminste 2 jaar oud is. Het aangebrachte isolatiemateriaal moet voldoen aan de normen voor warmteweerstand. Het lage btw tarief van 6% geldt alleen op de arbeidskosten. De materiaalkosten vallen onder het btw-tarief van 21%.
Lees verder over: 6% btw op isolatie blijft!
Isolatie beter dan sparen
De spaarrentes dalen in 2015 onder de 1%. Dat is de verwachting. Waarom sparen we nog steeds meer? Terwijl je ook het spaargeld in je huis kunt stoppen. Isoleren levert meer op dan sparen.
Spaarrentes
In Nederland sparen we het meest van Europa. Al duikt de rente dit jaar onder de 1%. Het voordeel van sparen is: met een buffer kun je onverwachte tegenvallers opvangen. Maar met zo'n lage rente houd je er niets aan over. Om rendement te halen is er iets beters. Je eigen huis!
Isolatie voor rendement
Isoleren van je huis geeft meer rendement. Je bespaart elk jaar op je gasrekening. Vloerisolatie verlaagt de gasrekening met 10%. Dakisolatie levert een gasbesparing van 30%. Met spouwmuurisolatie bespaar je 25%.Lees verder over: Isolatie beter dan sparen
Isolatie huis jaren 70
Heb jij een huis uit de jaren 70? Isoleren was toen nog niet vanzelfsprekend. Misschien kun je volop besparen met isolatie van jouw jaren 70 huis. Isoleren van het dak, de spouwmuren of de vloer kan je honderden euro's op je energierekening schelen. Ook dubbel glas aanbrengen is een goede manier van een jaren 70 woning isoleren.
In Nederland staan veel huizen die gebouwd zijn in de jaren 70. Het zijn vaak wijken vol standaard huizen, al dan niet met een schuin dak. Standaard maakte bij de bouw van een jaren 70 woning isolatie geen deel uit van het werk.
Pas na de oliecrisis werd energiebesparing actueel. Pas in de jaren 80 werd isolatie al tijdens de bouw standaard toegepast.
Het goede nieuws daarvan is: je hebt volop mogelijkheden om geld te besparen, door een jaren 70 huis te isoleren. Daarmee kun je ook je energielabel verbeteren. Zonder maatregelen krijgen jaren 70 woningen een laag energielabel, een ‘F’ of een ‘E’. Je kunt veel doen om je jaren 70 huis energiezuiniger te maken.
Lees verder over: Isolatie huis jaren 70
Jaren 30 huis isoleren
Heb jij zo'n mooie jaren 30 woning? Dat zijn vaak huizen vol karakter en sfeer. En volop mogelijkheden. Het isoleren van een jaren 30 woning werd tijdens de bouw nog niet gedaan.
Daarom kun je honderden euro's besparen op je energierekening. Hoe? We hebben op een rijtje gezet hoe je een jaren 30 huis isoleren kunt.
Jaren 30 huis zonder isolatie
In de jaren 30 werd een woning traditioneel gebouwd, met kwalitatief goede materialen. Zo'n huis heeft vaak dakoverstekken, glas-in-lood ramen, mozaïekvloeren in de hal en ensuite deuren. Sfeervol! Het nadeel van veel jaren 30 huizen: isoleren werd vroeger niet gedaan.
In een jaren 30 huis zonder isolatie heb je vaak last van tocht en kou, omdat de warmte aan alle kanten uit je huis ontsnapt. Die mozaïekvloer is wel mooi, maar ook steenkoud.
Een jaren 30 huis krijgt dan ook standaard het laagste energielabel, een ‘G’. Ben je eigenaar van een jaren 30 huis? Isoleren kan de woning veel energiezuiniger maken. En het energielabel stappen hoger maken. Alles over isolatie
Lees verder: Jaren 30 huis isoleren
Isolatie maakt de cv-ketel zuiniger
Als je een CV-ketel nodig hebt, maak je met een HR-ketel natuurlijk een goede keus. Hoog Rendement betekent dat je flink bespaart op je gasrekening. Wist je dat dit het beste werkt als je goede isolatie in huis hebt? Isolatie zorgt er voor dat de HR-ketel écht hoog rendement biedt.
Op zich maakt isolatie natuurlijk geen verschil in het verbrandingsproces van de CV-ketel. Een HR-ketel is het zuinigste soort CV-ketel dat er is. En met goed onderhoud blijft dat ook zo. Maar het is gewoon zonde om die zuinig opgewekte energie zomaar uit huis te laten ontsnappen.
Lees verder over: Isolatie maakt de cv-ketel zuiniger
De 5 voordelen van isolatie
Waarom zou ik isoleren als ik ook de verwarming hoger kan zetten? Dat denken nog te veel mensen. Het is dan ook verleidelijk: een draai of tik aan de thermostaat gaat ongemerkt en de CV-ketel hoor je meestal niet branden. Maar isolatie bespaart je niet alleen de moeite om naar de thermostaat te lopen. Isolatie heeft veel meer voordelen.
1. Comfort
Je wilt de thermostaat hoger zetten, omdat het huis niet behaaglijk voelt. Dat kan komen doordat de verwarming te laag staat, maar meestal komt het omdat de muren of vloer kou uitstralen, de meubels of de vloer niet opgewarmd zijn of omdat het tocht in huis. Isolatie voorkomt dit en maakt je huis comfortabel. Zo heb je het altijd behaaglijk zonder de verwarming hoger te zetten. Ook geluidsoverlast kun je bestrijden met isolatie, dat is een flinke verbetering van je wooncomfort.Lees verder over: De 5 voordelen van isolatie
Energielabel woning verplicht
Sinds 1 januari 2015 is een energielabel voor je woning verplicht bij verkoop of verhuur. De komende weken krijgen vijf miljoen huizenbezitters daarom een voorlopig energielabel. Het aanpassen daarvan gaat nog moeizaam.
Energielabel woning verplicht
Sinds 1 januari van dit jaar is een energielabel voor de woning verplicht. Dat betekent dat je bij verkoop of verhuur een definitief label moet kunnen overleggen. Zo niet dan riskeer je een boete.Belang energielabel
Het energielabel laat zien of het huis energiezuinig is. Een zuiniger huis heeft lagere maandlasten voor energie. Vaak betekent een beter energielabel ook comfortabeler wonen. En ook het milieu profiteert. Want voor verwarming van het huis is minder gas nodig. En dat betekent minder CO2 uitstoot. Een huis met een goed energielabel kan aantrekkelijker zijn voor een koper.Lees verder over: Energielabel 2015 verplicht
Nog 5 maanden 6%
Ben je van plan je huis zuiniger te maken? Wacht dan niet. Op 1 juli a.s. stopt het voordelige btw tarief van 6% op arbeidskosten. Je kunt nu nog profiteren van het lage btw tarief voor isolatie.
Laag BTW sinds 2013
In 2013 heeft de regering een pakket maatregelen genomen om de economie te stimuleren. Eén daarvan was de invoering van een verlaagd BTW-tarief bij verbouwen. Daarbij gaat het om de arbeidskosten en niet om de materiaalkosten van een verbouwing. De materiaalkosten vallen gewoon in het 21% BTW-tarief. Deze regeling is al een paar keer verlengd.
BTW-voordeel stopt
Het BTW voordeel van 15% stopt op 1 juli 2015 definitief. Vanaf die datum wordt verbouwen weer duurder. Wie plannen heeft om zijn huis energiezuiniger te maken en slim is, neemt snel actie. Het moment van afronden van de werkzaamheden bepaalt welk tarief van toepassing is. Het lage BTW-tarief levert veel voordeel op. Wat kun je nog doen?
Lees verder over: Nog 5 maanden 6%
Isoleren beter dan sparen
Rentes lager dan 1%. Dat wordt verwacht voor 2015. Toch sparen we steeds meer. Want beleggen schrikt af. Er is een alternatief, stop je spaargeld in je huis. Isoleren levert meer op dan sparen.
Spaarrentes
Nederlanders blijven sparen. Zelfs nu de rente toch weer verder daalt en dit jaar zelfs onder de 1% duikt. We sparen zelfs het meest van heel Europa. Is dat verstandig? Met een buffer op je spaarrekening kun je onverwachte tegenvallers opvangen. Wil je rendement halen dan is er iets beters. Je eigen huis!
Lees verder over isoleren is beter dan sparen
Welke isolatie past bij jou?
Doe de isolatie Koopwijzer
• Ontvang advies voor jouw huis.
• Welk isolatiemateriaal is geschikt?
• Wat zijn de isolatie kosten?
• Hoeveel ga je besparen?
Gratis isolatie offertes
Isolatie? Vraag offertes aan.
√ Bij erkende isolatiebedrijven
√ 3 offertes met 1 aanvraag
√ Gratis en vrijblijvend
√ Vergelijk adviezen en kosten
vraag gratis offertes aanKijk & Vergelijk isolatie
Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
• Spouwmuurisolatie
• Dakisolatie
• Vloerisolatie
• Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie