Pur schuim
voor vloerisolatie
Pur schuim voor vloerisolatie: is dat het beste? Wat zijn de voordelen van pur isolatie? En nadelen? Wat is de isolatiewaarde van pur? Alles over pur voor vloerisolatie.
Vloerisolatie
Informatie
Vloerisolatie info&tips
Alles over
Voordelen vloerisolatie
Hoe werkt vloerisolatie
Vloerisolatie plaatsen
Houten vloer isoleren
Vloerisolatie kopen
Bodemisolatie
Kruipruimte isolatie
Kruipruimte isolatie info&tips
Voordelen kruipruimte isolatie
Isolatie aanbrengen kruipruimte
Vochtige kruipruimte
Kiezen
Vloerisolatie Koopwijzer
Isolatiemateriaal vloerisolatie
Isolatiemateriaal kruipruimte
Isolatiebedrijf kiezen
Kosten
Vloerisolatie kosten
Kruipruimte isolatie kosten
Besparing
Subsidie vloerisolatie
Vergelijken
Vergelijk vloerisolatie
Beste vloerisolatie
Offertes
Vraag offertes aan
Meer vloerisolatie
Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+
Vloerisolatie PUR
PUR is polyurethaan isolatieschuim. PUR als isolatiemateriaal voor vloerisolatie heeft een hoge isolatiewaarde. Zijn er meer voordelen PUR voor vloerisolatie? Heeft PUR nadelen?
PUR schuim kun je goed vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Zo maak je de juiste keuze. Alles over PUR schuim voor vloerisolatie. Onafhankelijke info en tips.
PUR isolatie voor de vloer
PUR schuim is het soort isolatiemateriaal, dat heel veel wordt gebruikt voor vloerisolatie. PUR schuim heeft dan ook de hoogste isolatiewaarde. Het zorgt voor een goede vochtdichte en luchtdichte afsluiting van de vloer. Naast de vloer wordt ook een deel van het opgaande metselwerk naar buiten toe geïsoleerd met PUR.
Dit isolatiemateriaal wordt naast vloerisolatie ook voor spouwmuurisolatie gebruikt. Er is een verschil tussen PUR schuim voor spouwmuurisolatie en PUR schuim voor vloerisolatie. PUR voor spouwmuurisolatie is open-cellig; voor vloerisolatie heeft PUR een gesloten structuur.
Vloerisolatie met PUR wordt al tientallen jaren toegepast in woningen. Inmiddels zijn er vele tienduizenden vloeren van huizen probleemloos mee geïsoleerd.
Wat is PUR isolatie?
PUR is een kunststofschuim, een synthetisch isolatiemateriaal. PUR heet officieel polyurethaanschuim. Het zet uit als het wordt aangebracht en geeft een naadloze afdichting. Daardoor wordt het veel gebruikt voor vloerisolatie. Er wordt dan met een machine een laag PUR aan de onderkant van je vloer gespoten. Dat wordt aangebracht vanuit de kruipruimte.
PUR schuim wordt gemaakt door twee vloeistoffen (polyol en isocyanaat) samen te voegen. In een chemische reactie wordt polyurethaan schuim gevormd. Gasbellen blazen het PUR schuim op. PUR schuim wordt gemaakt terwijl het onder de vloer wordt gespoten. De schuimdruk zorgt dat het goed wordt verdeeld over de vloer.
Isolatiewaarde PUR
PUR schuim heeft een zeer hoge isolatiewaarde.
De isolatiewaarde, ook wel isolerend vermogen genoemd, is de belangrijkste waarde van isolerend materiaal. PUR heeft de hoogst isolerende werking van alle soorten isolatiemateriaal. Daarom wordt voor vloerisolatie meestal dit isolatieschuim als isolatiemateriaal gebruikt.
Bekijk alle soorten isolatiemateriaal
Naast polyurethaanschuim zijn er nog andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie:
Isolatiekussens
Isolatieplaten
Isolatieplaten voor vloerisolatie zijn er van glaswol, steenwol of EPS.
Lees over glaswol isolatie
Lees over over steenwol isolatie
Lees over EPS isolatie
De isolatiewaarde is belangrijk bij het kiezen van isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Soorten isolatiemateriaal kun je indelen in drie klassen isolatiewaarde. Wat is de beste isolatiewaarde voor isolatiemateriaal?
Voordelen PUR
Op de belangrijkste eigenschap voor vloerisolatie haalt PUR schuim het beste resultaat: het heeft de hoogste isolerende waarde. Het is vrijwel ongevoelig voor vocht. Belangrijk in kruipruimtes waar vochtproblemen kunnen ontstaan. PUR schuim is waterafstotend; daardoor blijven de vloer en de balken droog. Polyurethaanschuim voorkomt schimmelvorming en rot. PUR werkt dampremmend; muffe luchtjes vanuit de kruipruimte kunnen niet meer omhoog. Het scoort goed op duurzaamheid. Het bevat geen CFK’s en de werking blijft ook op langere termijn uitstekend. De brandveiligheid is redelijk te noemen. Het is vlamdovend.
Een belangrijk voordeel is dat PUR naadloos isoleert. Ook bij leidingen en kieren. Daardoor wordt tocht en vocht voorkomen. Het is luchtdicht. Daarin is PUR vloerisolatie uniek. Nog een voordeel: PUR neemt weinig ruimte in. Je kruipruimte blijft goed bereikbaar.
PUR isolatie schuim blijft perfect zitten. Het heeft een sterke hechting aan diverse materialen, dus ook aan metselwerk. De leidingen en kabelmantels worden niet door het schuim aangetast.
De prijs/prestatie verhouding van PUR schuim is goed.
Nadelen PUR
Met pur moet je opletten bij dunne kabels. PUR vloerisolatie wordt aangebracht onder een temperatuur van 40 tot 60 graden. Bij dunne kabels, zoals van een thermostaat of een hifi installatie kan dit problemen geven. De buitenlaag van de kabel kan smelten. Zorg er dan voor dat deze kabels meer dan 6 cm van de vloer afliggen, bijvoorbeeld op het zand, dan worden ze niet meegespoten.
Tijdens het isoleren van je vloer met PUR schuim kun je wat geuroverlast hebben. PUR is binnen enkele minuten droog. De geur verdwijnt binnen enkele uren.
Vloerisolatie PUR gezondheid
Is PUR voor vloerisolatie veilig voor de gezondheid?
TNO heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar vloerisolatie met PUR-schuim. Volgens hun onderzoek in september 2013 levert vloerisolatie met PUR geen gevaar op voor de gezondheid.
TNO onderzocht 17 huizen in opdracht van Nuon en de NVPU (De Nederlandse Vereniging van Pur Fabrikanten). De bewoners hadden aangegeven gezondheidsklachten te hebben gekregen door de PUR vloerisolatie. TNO onderzocht de luchtkwaliteit en vond een zeer geringe hoeveelheid aan stoffen, die uit PUR afkomstig zijn. Maar de concentratie was zo laag dat ze “ in alle gevallen onder gezondheidskundige limietwaarden blijven". TNO kan niet uitsluiten dat er een verband kan zijn bij bewoners, die al overgevoelig waren voor dit type stoffen.
TNO benadrukt dat vloerisolatie met PUR schuim wel op de juiste manier en volgens alle regels moet worden aangebracht. Zo wordt de kans op eventuele gezondheidsrisico’s verkleind.
Lees info TNO "PUR is veilig"
Vloerisolatie met PUR wordt al tientallen jaren toegepast in woningen. Inmiddels zijn er vele tienduizenden vloeren van huizen probleemloos mee geïsoleerd. Kies daarom voor een erkend isolatiebedrijf als je vloerisolatie kiest.
Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?
PUR vergelijken
Wil je de voordelen en nadelen van PUR vergelijken met andere soorten isolatiemateriaal voor vloerisolatie? Ga dan naar Kijk & Vergelijk vloerisolatie. Vergelijk PUR op prijs/prestatie, isolatiewaarde, brandveiligheid en meer. Je kunt dan zien of PUR het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis.
Het soort isolatiemateriaal dat het beste bij jouw huis past, wordt waarschijnlijk geleverd door meerdere isolatiebedrijven. Als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt, krijg je offertes van goede, erkende isolatiebedrijven die met verschillende soorten isolatiemateriaal werken. Zo weet je zeker dat er voor jouw huis de juiste soort isolatiemateriaal wordt gekozen.
Kijk & Vergelijk vloerisolatie
Meer informatie vloerisolatie:
Ontdek alles over vloerisolatie
Hoe kies je isolatiemateriaal kruipruimte?
Wat is de beste vloerisolatie?
Welke vloerisolatie voor jou?
Doe de vloerisolatie Koopwijzer
• Ontvang advies op maat.
• Wat past het best bij jouw vloer?
• Wat zijn de vloerisolatie kosten?
• Hoeveel ga je besparen?
start de koopwijzerGratis vloerisolatie offertes
√ Bij erkende isolatiebedrijven
√ 3 offertes met 1 aanvraag
√ Gratis en vrijblijvend
√ Vergelijk adviezen en kosten
Vergelijk vloerisolatie
Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
• Glaswol
• Pur schuim
• Isolatiekussens
• Isolatieparels
• Schelpen en meer
vergelijk vloerisolatie